måndag 5 oktober 2009

Spenatstuvning och Blodkorv Recept Mmmmmm



Spenatstuvning

Beskrivning av recept:

Recept på spenatstuvning. Stuvning med spenat passar till ex. omelett eller crepes. Även till falukorv och fisk.
Ingredienser till recept:

2 msk smör

3 msk vetemjöl

4 dl vätska som mjölk, grädde eller spad

0,5 tsk salt

4 msk hackad persilja eller dill

1 dl hackad kokt spenat
Tillagning av recept

Fräs mjöl och smör, tillsätt vätska och rör tills stuvningen är slät och kokt i 5 minuter. Tillsätt önskad huvudingrediens, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar.

Portioner :
4 portioner




BLODKORV


Tillagning
1-2 pkt fjälster
l ren blod
7½ dl vatten
ca 3 dl rågmjöl ev lite extraca
1½ dl grahamsmjöl ev lite extraca
1½ dl kornmjöl ev lite extra1
½ msk mald kryddpepparca
4-5 tsk salt½ flaska mörkt öl
6-7 dl renfeta eller späck fin malet
2 pkt finhackad bacon

Plocka fram blodet kvällen före så att det tinar om det är fryst. Blötlägg fjälstrena några timmar i förväg. Skölj fjälstrena väl och klipp i lagoma bitar (ca 16 cm) och knyt med fiskgarn i ena änden. Blanda blod o vatten.Vispa i mjölsorterna väl. Tillsätt saltet och kryddpeppar. Rör ner bacon och späcket i smeten. Fyll fjälstret till ca hälften o knyt igen änden. Fyll alla fjälster innan kokning. Lägg korvarna i en gryta med rikligt kokande vatten med lite salt i. Koka försiktigt utan lock ca 1 timme. Stick korvarna lite då och då med en nål så dom inte spricker. Fyller du fjällstren för mycket spricker dom. Koka utan lock av samma anledning. Du kan även göra blodpannkakor av smeten servera då med smör lingon och bräckt renskav
.


Fy Fan va Äckligt :S

Varför ska allt äckligt vara billigt och hyfsat lätt att tillaga?


SÄLJ MAT JAG TYCKER OM BILLIGARE!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar